2.01.2008 г., 13:02 ч.

Аз руса съм... 

  Поезия » Хумористична
799 0 3
Аз руса съм, но съм родена в ден,
белязън от това, че Шекспир -
онзи, който е създал Ромео,
родил се е и писал ей така...
... Към теб, вечернице потайна,
отправям питащ взор в тъма,
къде е моята любима,
защо не идва през нощта.
И лутам се в гадания неверни,
от дни потънал в самота.
Прости ми, ама май превъртам,
защото виждам светлина.
Умирам ли, или навярно
дори от толкова далеч,
тя пак е там и свети лъчезарно,
макар да знам, че мами ме
навярно...
Ще спра дотук, да не помислите,
че полудявам.
От стиховете празни май се
уморявам.
Ще си полегна аз за през нощта,
а утре мисля да се преродя.

© Наталия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??