30.06.2023 г., 17:28 ч.

Аз снощи 

  Поезия » Хумористична, Философска
343 0 0

Аз снощи вечер вино пих.

То не е изненада!

А, че яко се опих -

за мене е награда.

 

Нали съм стар и уморен,

душата ми не страда.

Все пак, на виното съм фен -

за мене е награда.

 

Поркат всичките в света-

от Пловдив до Канада.

На пиенето сладостта

за мене е награда.

 

Ни мрак, ни даже светлина

на мене ми се пада.

Е, ако дойде пък жена -

за мене е награда.

 

Нощта, дори не тъй добра

е по-добре от ада.

С приятели щом се сбера -

за мене е награда.

 

Пък депутати, те си спят

дори насред площада.

По дяволите да вървят -

за мене е награда.

 

Не съм аз някой чародей.

Не нося Гучи, Прада.

Но някой ако се засмей -

за мене е награда.

 

Да, Робърт Бърнс да извинява

заради таз тирада.

Да потърся аз изява -

за мене е награда.

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??