- Не мислиш за себе си, живееш за тях,
искаш да изкупиш нечий грях,
раздаваш им цялото си ценно време,
да сваляш от чужди плещи тежко бреме.
- Искам да влея във всеки частица от мен,
да сменя с радост всяка тъга,
тогава ще знам защо бил съм роден,
защо животът за тях е моя съдба.
- Наоколо тъй ледовит станал е света,
не всеки ще разбере теб и твойта душа.
Ще успееш ли?
Може да се изгубиш в тази борба.
- Не знам, но ще остана на себе си верен.
Успял съм, щом има хора, за които съм ценен.
© Димитър Всички права запазени
Хареса ми, Димитър!