С благодарности към моята приятелка Румяна Пелова ( rumpel), че ме вдъхнови и ми позволи този поетичен диалог:
rumpel Кой си ти, във мислите ми вплетен,
с очакване изпълнил мойте дни?
Аз, която тичах с ветровете,
след теб вървя по твоите следи.
laramaylin В мислите ти аз се раждам цветен
трепет страстен в твойте женски дни.
Остави на мира ветровете,
с мен, единствено със мен тръгни.
rumpel Кой си ти, през моя път преминал,
изваян и от огън и от лед?
Сама живях аз толкова години,
със тайна вяра, че ще срещна теб.
laramaylin Неочаквано през твоя път преминах.
Огън съм. А ти си волна степ.
Чакаше ме толкова години.
Аз дойдох. За да остана с теб.
rumpel Кой си ти? Сърцето ми те пита.
От паметта ми чезнат твоите черти.
Познат и мой, през времето отлитащо
вървиш към мен незнаен... Кой си ти?
laramaylin Остави сърцето да отгатне.
Паметта нетрайна е. Мълчи.
Аз съм Любовта. Най-непонятната.
Аз светът съм в твоите очи.
© Нина Чилиянска Всички права запазени