Аз съм огънят - или пък тъмата.
Аз съм силен. Но също и слаб.
Аз мъжа съм - ала и жената.
Или торта - но и къшей хляб.
Аз смирение съм. Но и гордост.
Аз съм омраза. Ала и любов.
Уморен съм. Но и пълен с бодрост.
Древен съм - но и напълно нов.
Аз съм оръжие. Или пръст на съдбата.
Много корав - ала и уязвим.
Милиарди сме - или съм сам на Земята.
Паднал съм - ала съм непобедим.
Аз съм животът - див и първичен.
Или примирението - на смъртта.
Аз съм зараза. Или пък антисептичен.
Цветето съм, дето никне в прахта.
Много спокоен съм - но и вулканичен.
Неверник - защитаващ Божия храм.
Притеснителен съм - но и саркастичен.
Зная всичко - но всъщност нищо не знам.
Аз съм една съвсем миниатюрна прашинка.
Или пък съм невероятно голям.
Мога да ти дам една-едничка стотинка.
Ала мога и целия свят сега да ти дам.
© Стефан Янев Всички права запазени
Или пък съм невероятно голям.
Мога да ти дам една-едничка стотинка.
Ала мога и целия свят сега да ти дам.
Прекрасно е!