Oct 17, 2013, 12:05 PM

Аз съм 

  Poetry
986 0 5

Аз съм огънят - или пък тъмата.

Аз съм силен. Но също и слаб.

Аз мъжа съм - ала и жената.

Или торта - но и къшей хляб.

 

Аз смирение съм. Но и гордост.

Аз съм омраза. Ала и любов.

Уморен съм. Но и пълен с бодрост.

Древен съм - но и напълно нов.

 

Аз съм оръжие. Или пръст на съдбата.

Много корав - ала и уязвим.

Милиарди сме - или съм сам на Земята.

Паднал съм - ала съм непобедим.

 

Аз съм животът - див и първичен.

Или примирението - на смъртта.

Аз съм зараза. Или пък антисептичен.

Цветето съм, дето никне в прахта.

 

Много спокоен съм - но и вулканичен.

Неверник - защитаващ Божия храм.

Притеснителен съм - но и саркастичен.

Зная всичко - но всъщност нищо не знам.

 

Аз съм една съвсем миниатюрна прашинка.

Или пък съм невероятно голям.

Мога да ти дам една-едничка стотинка.

Ала мога и целия свят сега да ти дам.

© Стефан Янев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Аз съм една съвсем миниатюрна прашинка.
    Или пък съм невероятно голям.
    Мога да ти дам една-едничка стотинка.
    Ала мога и целия свят сега да ти дам.
    Прекрасно е!
  • Невероятно голям си! Браво! Поздрави от мен!
  • Радвам се, че сте го харесали! И още ще има.
    А това всъщност е повлияно от друго стихотворение.....
    Просто взех идеята!
  • Много ми хареса!
  • Хареса ми стиха Ви!Има интересна постройка-някакво противопоставяне и оптимизъм,финала е поразителен
Random works
: ??:??