29.10.2017 г., 17:50 ч.

Аз съм българче 

  Поезия
970 3 4

 

Как ли радостта да скрия,
горда българка в носия,
бодро крачи в планината,
със закичено венче в косата.

 

Скачат момци и невести
под звуци на народни песни, 
няма млади няма стари,
на седянка дружно са се сбрали.

 

Кръшни български хора се вият,
а в полето вълци вият, 
като зверове на бойното поле
българите нищо няма да ги спре.

© Виктория Тасева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Аз съм българче »

18 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??