Не търсих те, любов.
Не исках те, не чаках.
И все не бях готова,
а другата сега съм.
Не чакам обещания.
Не се плаши! Не тръгвай!
В крещящото мълчание
аз чувам, че съм другата.
Не моля да решаваш
и не пресичам пътя ти.
Не се и утешавам,
но знам, че аз съм другата.
Не искам да решавам.
Не мога да си тръгна.
И не, не съжалявам -
оставам просто другата.
© Роза Василева Всички права запазени