18.04.2006 г., 20:45 ч.

Аз съм птица 

  Поезия
2479 0 20
Птица съм.
Свободна.
Мой е безкрая.
Мах с криле -
и достигам
пред вратите на рая.


Притежавам
и воля,
и сърце,
за да страдам,
но не искам
да моля
този свят за пощада.


Единствено
мога
в свобода да живея.
Хванат ли ме -
За бога! -
В миг преставам да пея.


Загивам пленена.
Не отстъпвам,
ни йота.
Но умира
със мен
малка част от живота!

© Патрисия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??