3.08.2010 г., 13:09 ч.

Аз съм ученик на този свят 

  Поезия » Бели стихове
1072 0 9

Аз не съм моето тяло, аз съм ученик на моето тяло.
Аз не съм моите очи, аз съм ученик на моите очи.
Нека моите очи да виждат.
Аз не съм син на майка си, аз съм ученик на майка си.
А не съм син на баща си, аз съм ученик на баща си.
Аз не съм брат на брат ми, аз съм ученик на брат ми.
Аз не съм родител на детето ми, аз съм ученик на детето ми.
Нека моят ум да вижда.
Аз не съм моят смях, аз съм ученик на смеха ми.
Аз не съм моите сълзи, аз съм ученик на сълзите ми.
Аз не съм моята любов, аз съм ученик на любовта.
Нека моите чувства да виждат.
Аз съм ученик на този свят.
Този свят не ми дава сигурност, той ми дава опит и мъдрост.
Този свят не ми дава щастие, той ми дава знание какво не е щастието.
Този свят не ми дава любов, той ми дава път към любовта.
Този свят не ми дава мъка, но ще я получа, ако не се уча.
Нека да видя света.

 

© Божидар Зимников Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??