АЗ ТЪРСЯ
АЗ ОЩЕ ТЪРСЯ Дявола и Бога.
Прескачам на комшиите плета.
И свалям аз луната виторога...
Да правя свойте малки чудеса!...
Аз още тичам подир всяка фуста.
Хормонът още ме държи във плен...
О, трудно е душата да е чиста...
Но чувствам аз промяната у мен!...
Не са ми леки многото години...
Света аз виждам вече, променен...
Не винаги са Небесата сини...
Светът не винаги стои под мен!...
Сънувам, често, детската филия...
Примамва ме и Седмото Небе...
В морето искам Дупка да пробия!
Душата ми от радост да реве!...
© Христо Славов Всички права запазени