25.05.2018 г., 23:06 ч.  

Азбучен акростих 

  Поезия » Акростихове
1867 0 1

Аз съм Твоето отражение,

Болката, с която се родих,

Вярата в по-доброто време,

Глътка въздух сред хиляди съдби.

Дърво с корен или без корен,

Ехо в забързалия век,

Живот сред Космоса огромен,

Знание и душата на поет.

Искам малко или много,

Йерархия, слава и пари,

Клонче бяло с цвят отронен,

Любов през всичките ми дни.

Майчина милувка след тъгата,

Нежност от грейнали очи,

Обич по-голяма от земята,

Приятел и вино да горчи.

Радост в дом сред близки хора,

Смях по-силен от сълзите,

Тишина след някаква умора,

Успех и поздрав с песен от дедите.

Факел с огън по пътя да ме води,

Хляб и сол на трапезата да има,

Целувам този хляб от Бога даден,

Честит е всеки, който с труд постига.

Шегите да са като детската невинност,

Щастието на хората да се усмихва.

Ъгълът никого да не притиска.

Юноша с девойка ръцете си да сплитат,

Ясен поглед към бъдното да взират.

© Вяра Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??