29.06.2018 г., 16:52 ч.  

БОЯН 

  Поезия » Оди и поеми
1027 0 3

"Към върха" - каза той
И тръгна
Нов осемхилядник
На хоризонта
Той беше готов
За няколко фронта

За някои беше мечтател
За други луд,
Той постоянно
Живееше
В  лютия студ
И макар контузен и болен
Той беше с дух неуморен

Той тръгна
качи се отново
Но времето беше
Сурово сурово
Той тръгна
И не се върна
Планината сякаш го
прегърна
Планината
топло го загърна
със снежна покривка
За сладка почивка
Ах, каква страхливка!

Не пожела да пусне
нашия герой
Да спечели срещу  нея
и този двубой
Вместо това
Нададе силен вой
И го прати към погрешния завой

Дали пък не попадна в някоя
студена яма?
Не зная,но болката
е голяма
връщане назад
Няма, няма...

На върха, на върха
там ти, българче остана
там, къде не се чува и камбана
там заспа от мъжка рана

Бояне, Бояне
Хората за теб говорят
За съдбата ти усилено спорят
Къде си ти?
Моля те, върни се!
И ни разкажи!

 

© Иво Арнаудов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??