Птиците шушукат,
разпуква се денят.
Търговците убеждават,
че всичко е черно и бяло.
Тясно и студено
е вътре в мен.
Винаги съм сам,
сърцето ми е лед.
Но, винаги
когато дълга е нощта.
Ние жалките и смирените,
събираме смелост
в сърцата си да продължим.
© Станислав Русев Всички права запазени