9.08.2023 г., 17:25 ч.

Баба, дядо, внуче и едно куче 

  Поезия » За деца
442 3 5

Ваканция, ура, 

ще падне пак игра 

цяло лято на село

с моето куче смело! 

 

Но моята баба нехае, 

за куче не ще и да знае...

С дядо сме комбина,

преди да замина

 

се уговорихме по телефона

кучето да държа на балкона. 

Та баба да го не вижда

и да не създава грижа. 

 

Речено - сторено! 

Каквото договорено! 

Кучето сложих на балкона,

но една котка по клона 

 

на липата се качила 

и мойто куче я видяло, 

че се бързо развилняло 

и в лай и олелия

 

конспирацията приключи... 

Баба видя мойто зло куче

ала вместо да се сърди

кокали му тя потърси... 

 

И така в голяма веселба

преминава ваканцията

с баба, дядо, аз - внучето, 

че и в компания на кучето. 

 

 

Ваканция, ура, 

пада щура игра 

цяло лято на село

с моето куче смело! 

© Людмила Данова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

“Щастливо е нашето внуче при баба и дядо… и куче.” »

13 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??