12.02.2013 г., 15:03 ч.

Баба Марта 

  Поезия » За деца
1509 0 4

Баба Марта

 

 

 

Спря снегът навън, не трупа,

а дебелото си зимно одеало

Баба Марта без умора тупа,

да почисти нивите от бяло.

 

 А на малки и големи върза

мартенички в бяло и червено,

че тръгнала е пролетта и бърза

да премени земята във зелено.

 

 И от зимен сън светът ще се събуди

да спази обичая, наш′те нрави,

всеки с мартеница злото да прокуди,

да са всички хора весели и здрави.

 

 

 

 

 

 

© fervor Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??