Баба Марта
Спря снегът навън, не трупа,
а дебелото си зимно одеало
Баба Марта без умора тупа,
да почисти нивите от бяло.
А на малки и големи върза
мартенички в бяло и червено,
че тръгнала е пролетта и бърза
да премени земята във зелено.
И от зимен сън светът ще се събуди
да спази обичая, наш′те нрави,
всеки с мартеница злото да прокуди,
да са всички хора весели и здрави.
© fervor All rights reserved.