27.02.2020 г., 10:22 ч.

Баба Марта 

  Поезия » Друга
835 0 0

Тази сутрин Баба Марта,
празнично засмяна,
много рано стана.
С бяла пролетна метла измете
облаците зли, очите си и лицето
със слънце светло изми,
набели се,начерви се,премини се
с нова гиздава премяна
и да прави мартенички
бързо се захвана. От червени
и бели конци безброй мартенички
тя сътвори, после гордо се изправи
и тъй рече: "Чуйте вие, добри хора,
отблизо и отдалече, днес е
Първи март, празник мил и драг,
най-вече за децата, то се знае,
но и за възрастните така е.
Затова на всяка врата
ще закича мартеничка сега
и щедро всички ще благословя:
Да сте живи, да сте здрави,
да сте бели и червени,
като мартеничките засмени,
в сърцето ви доброта да има,
да обичате род и Родина,
под камък тъмната сила да спи,
да пее щастие в дните ви.

© Кръстина Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??