Аз си имам баба. Верно.
Ти си бабата на всички.
И от бяло и червено
си изплела мартенички.
Връзваш ни ги и наричаш
да сме здрави и засмени.
Кой ли тебе не обича!
Бабо, дай една на мене!
Ще я нося, докогато
видя щъркел в небесата.
Имаш ти ръце от злато!
Радвай, бабо, днес децата!
© Мария Панайотова Всички права запазени