20.03.2020 г., 22:24 ч.

Баба Марта 

  Поезия » За деца
429 0 1

Пухкава вълна Марта преде,

мартенички за децата плете

Пижо и Пенда ги нарича,

в бяло и червено ги облича.

Нека мартеничките в нови премени са дар за малки и големи,

да красят моми и ергени!

Радост мартеничките са за децата,

гиздави да са като цветята.

Да са здрави,палави,засмени и от Слънчо мартенски огрени!

Кичи Марта децата,агънцата из полята

слушай песента на гората,

кани пролетта в сърцата.

Сгушена Марта до вретеното заспива

отива си дългата зима

На гости ни е вече пролетта

млада,ароматна, красива!

© Екатерина Маслинкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??