Баба Поспалана
Тупат босите крачета,
пляскат малките ръчички,
точици в очите светят
и блестят като звездички.
- Стига, палаво детенце,
спри се, чакай да те хвана,
дойде време да си лягаш –
тежко пъшка, охка баба.
Тича малкото момченце,
ту се качва на дивана,
ту подскача и се плези,
ту под масата пролазва...
Сутрин Слънцето изгрява,
прихва, весело се смее -
спи дълбоко, хърка баба,
а детенцето щурее.
© Ани Виделова Всички права запазени