1.10.2006 г., 20:26 ч.

Балансиране 

  Поезия
657 0 12

 

 

Балансирам...

Егоизъм -

или толерантност,

колебливост -

или постоянство,

горделивост -

или пък смирение,

предпазливост -

или откровение...

Балансирам...

На ръба съм ...

малко шизофренно,

в битка : тленното

срещу нетленно.

Същността ми трескаво копнее

В мир със себе си да заживее...

Балансирам...

Скъпо струва всяко отклонение,

вечно съм в борба и напрежение...

Добротата се използва хищно,

оцелява всеки единично...

Балансирам...

Равновесието, тъй мечтано,

трае миг... дори секунда само...

После нямам шанс за адаптиране,

Пак се впускам...

в ново балансиране...

 

01.10.2006 г

© Дидислава Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??