9.10.2013 г., 20:32 ч.

Балансиране по въже 

  Поезия » Друга
336 0 2

Животът е опънато въже

от точка "раждане" до точка "нула".

И аз съм като циркови мъже:

балансирам по въже на кула.

 

И в смели стъпки плъзгам всеки крак

над бури, грехове, подводни мини...

Залитам, разлюлявам се и пак

вървя по туй въже-живот - с години.

 

И ако то се скъса, ме е страх,

че края вече няма как да стигна.

И ставам долу в бездната на прах -

при Господ рано, рано ще пристигна.

 

А как е хубаво да свърша аз

къде е вързан на въжето края.

Това ще бъде звездният ми час,

ако това е котата на Рая.

 

 

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ако се скъса, хващаш се за единия край и скачаш направо в Рая..
  • "Това ще бъде звездният ми час,
    ако това е котата на Рая."
    Дай Боже всекиму!Аплодисменти!
Предложения
: ??:??