16.01.2018 г., 3:51 ч.

Балерини 

  Поезия » Бели стихове
1154 7 0

             Под уличната лампа бледа,

             балет играят три снежинки.

             Без публика. На първи ред

             две къщи, светещи витрини.

 

             Под уличната лампа бледа,

             политат бели балерини.

             Без музика. Глави допрели

             блестят със бисерни дантели.

 

            Танцуват в зимна късна нощ

            балет невиждан над земята.

            Три малки бели балерини,

            от леден свят дошли богини.

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??