15.05.2022 г., 9:03 ч.

Балканджии 

  Поезия » Философска, Гражданска
247 2 3

                                    Балканджии

 

 

Те силни са и горди са мъже със сърце,

работливи умни но сурови истински мъже.

Те във борбата си са закалили себе си, духа,

една борба с живота, една борба за рода!

 

Израсли високо в дома, родната планина,

от малки пасли по нивите овце и говедата.

А когато се появи вълк те надигали тоягата,

и верното овчарско куче помагало им в беда.

 

Балканджиите живеели са винаги в борба,

живеят и живота си със семейството така.

Те борят се пак със буриите и с ветрове,

но не с хората, с братята си нямат тегове!

 

И аз съм балканджия, от там ми е рода,

един силен род, израстнал с вярата към Бога.

Един живот изпълнен с много тъга и борба,

живот на балканджия, човек израсъл в планина.

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??