14.12.2009 г., 13:23 ч.

Балът - между празника и маскарада 

  Поезия » Хумористична
579 0 1

Рокля, грим, обувки, чанта,

прическа, маникюр и яростна борба,

навън кола, балони, кранта и трепетна мълва.

Тълпа щастлива, а може би и завистлива,

пред вратата чака, вика, алкохолно се олива.

 

Подаръци, пари в плик, верижки златни,

целувки, баби, лели и сълзи.

Наздраве! – чаши, звън, блажени погледи.

Същинска сватба, а роклята червена,

момичето - малко, кавалерът - идиот.

 

Лъсната каруца, цял квартал около нея,

мръсна газ, клаксони и вик

салют и пак сълзи!

1, 2, 3… Абитуриенти луди, подивели,

задръстване и чалга,

запомнени от ленти черно – бели.

 

Разноцветни орди, Джони и Bushmills,

цигански оркестри свирят им на бис.

Кючеци, съвестно броене,

учители, букети и пак сълзене.

 

Хотел и блясък, шампанско и килим,

тълпа и тласък, костюми, пури, дим.

Изисканост, маниери, нищожни порции салата,

ах, тези хотелиери, мъчителите на децата!

 

Дискотека, тъмнина, ритми за една душа,

пиянство, банкноти по челата,

размазан грим, пресъхнала устата.

 

Рокли с дупки, изгубена вратовръзка,

жените със сака, мъжете с чанти под ръка.

Милиони остават пропилени в нощта,

парите посипани са на всяко място във града.

© Габи Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??