11.05.2010 г., 22:45 ч.

Балът на цветята 

  Поезия » За деца
1650 0 22
                                   
               

Днес цветята в парка

се събраха на съвет.

И решиха, бал да почне

утре следобяд във пет.

 

На пътеката, във бяло,

стъпи люлякът напет.

За да обяви начало,

той наду зелен тромпет.

 

Запристъпваха лалета

с нарцисите под ръка,

с нежни рокли на райета -

брей, че красота - мечта!

 

Едрият божур, сериозен,

с аленото наметало,

спря пред дъхавите рози,

най хареса тази в бяло.

 

Па сред другите цветя –

теменужки, карамфили,

той във валс я завъртя

и празнуват с всички сили.

 

И така – до сутринта –

чудни танци и игра!

Ти, детенце, сладко спа,

да ги видиш, не успя…

 

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??