Днес цветята в парка
се събраха на съвет.
И решиха, бал да почне
утре следобяд във пет.
На пътеката, във бяло,
стъпи люлякът напет.
За да обяви начало,
той наду зелен тромпет.
Запристъпваха лалета
с нарцисите под ръка,
с нежни рокли на райета -
брей, че красота - мечта!
Едрият божур, сериозен,
с аленото наметало,
спря пред дъхавите рози,
най хареса тази в бяло.
Па сред другите цветя –
теменужки, карамфили,
той във валс я завъртя
и празнуват с всички сили.
И така – до сутринта –
чудни танци и игра!
Ти, детенце, сладко спа,
да ги видиш, не успя…
© Мария All rights reserved.