Баницата на късмета
На моя внук Мартин
Ох! Какъв късмет се падна
на мен на Новата Година!
Искам куфара да грабна
и-при баба във чужбина!
Да избягам надалече,
от съдбата, отредила
в баницата на късмета
моя СВАТБА таз година!
Още шест години нямам!
Не, не искам да се женя!
Манджите не знам да правя
и да слушам не умея!
Мама почва да се мръщи
татко вечер щом го няма,
а пък аз не искам в къщи,
скуката ми е голяма!
А и мисълта ме гложди:
за любимата ми баба:
от далече как ще дойде
ако аз тук вдигна сватба?
Във чужбина тя работи
да изкарва там парички.
Ох, че мъка! Но защо ли
ми се смеят в къщи всички?
© Елена Нинова Всички права запазени