3.02.2014 г., 11:24 ч.

Башка луда балканлийка 

  Поезия
1417 1 0

 

Башка луда балканлийка

 

ситно ситни ръченица,

 

жупел хвърля, огън диша,

 

снага вие кат змеица.

 

Под нозете й жарава,

 

ту припуква, ту припламва,

 

но, напук, се тя не дава –

 

ситно ситни ръченица.

 

Я излезеш й насреща,

 

кръшно ще те надиграе,

 

я пречупиш й хатъра,

 

до кръст ще те закопае.

 

© Росица Танчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??