14.09.2014 г., 23:32 ч.

Бащичко 

  Поезия » Хумористична
536 0 5

                                       Бащичко                               

                       

                               В детската гпадина

                               за награди има,

                               вече плодове узрели,

                               вместо точки черни, бели.

                                    Радват се дечицата,

                                    греят им личицата,

                                    който папка, който слушка

                                    получава крушка.

                               Който нанка след обяда

                               ей, черешка за награда.

                               Ваня стихчето научи

                               ягодка получи.

                                     Но банана, ах банана

                                     си остана,

                                     най-голямата награда

                                     но се трудно пада!!!

                               А пък вчера тоя Влади

                               си наградата изяде,

                               ей във джобчето в престилката           

                               само е костилката!

                                      Днеска Митко хем не слуша

                                      хем не иска круша

                                      ей, го супата разлива

                                      а пък иска слива!?!

                               Метнал се е на бащи си

                               казва леля Краси

                               кой, бе Митко ли? - Егати

                               се намеси леля Кати.

                                      На мене ли ще казвате

                                      уж играе, бяга тича

                                      а пък гледам го наднича

                                      на лелките във пазвите!             

                                                               

 

                    

© Ганчо Пенев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??