28.04.2021 г., 19:28 ч.

Бели нóщи... 

  Поезия » Пейзажна
236 1 1

 

Бели нóщи...

 

Пак нощга е преляла от пролет

и от топли, добри ветрове́...

Във гнездата си тихо крамóлят

незаспалите птици... Снове́ –                                        

 

теменужна ндежда из здрача,

а отгоре се пръсват искри́

под чука вдъхновен на ковача

изковал на небето звезди...

 

... И светулки от бели листчета

развигор разпилява в летеж...

... Незамлъкваща песен, щурчета:

бѐли нóщи, априлски цъфтеж...

 

април/2021

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??