17.07.2009 г., 15:03 ч.

Белязани (дуетно изпълнение на две бивши идеалистки) 

  Поезия » Философска
881 0 15

И отново дует с Кат (katkatkat), с който искаме да изразим недоволството си от света ни, където идеалистите са обречени и белязани.


Ако днес на съд се изправя,

себе си първо сама ще осъдя.

Затуй, че на други оставях

въздух, вода и земя да ми бъдат.

 

А огънят в мене угасна.

И вече душата даже не тлее.

Като с беладона опасна,

отровен идеалистът линее.

 

След кратко пътуване кацам

на полето на болката.

Мислите с кал са оцапани,

но стига... стига им толкова.

 

Присъждам си сама удавяне.

Нали сега съм Темида!

Сляпа да бъда сред истини -

това отдавна не стига.

 

И ето светът на заблудите

реши очите ми да отвори.

Не те, а ние сме лудите...

Идеалите за душите

                          са затвори.

 

Но играта отново е същата.

А утре е новата истина.

До вчера бях бялата, мъртвата.

Сега ще съм виждаща.

© Преследваща северния вятър Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??