Берекет
Сребро във вода светена
капе тихо и крещи:
- Вижте ме!
Клисар чисти душите от изгорял восък.
Пейка и здравец се прегръщат и мълвят:
- Мир на мрамора ти, покойнико,
дано дочакаш тъмния изгрев.
Мирише на ракия и череши.
- Берекет версин.
© Огън Всички права запазени