8.03.2012 г., 21:11 ч.

Беше 

  Поезия » Любовна
1289 0 2

Беше като в приказка вълшебно.

Беше вълнуващо и нежно.

Беше като Пролет за Земята.

Беше – прераждане за мен самата.

 

Бях нетърпелива да те срещна.

Бях  истинска, неопитна и неуспешна.

Бях като великан, а правилата - жалки сламки.

Бяха разстоянията пренебрежимо малки.

 

Бях като безкрайност в себе си стаена.

Бях като  наркоман към тебе пристрастена.

Бях отново влюбена и животът бе чудесен.

Беше много, много кратка, но любима песен.

 

Бях съдбовно,  пълно твое съответствие.

И нахлух в живота ти, като  природно бедствие...

Подарявах ти  частичка мен - всеки ден...

Бях порив - чист, вдъхновен и  съкрушен.

 

Изплаши се отново да  обичаш – опита  да ме подчиниш.

Зад поредица от  правила - Любовта ми да държиш...

Но няма как... да скриеш торнадо в шепа със вода...

Забрани?! Решетки?!... ако е така, по-добре сама.

 

Ох, докога??? Докога?!

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??