Какво не ти достига да обичаш?
Защо се давиш в мъка и тревога?
Какво постигаш и какво привличаш
със бялата яка на черна тога?
Живот е. Кратко чудо. Подарено.
Дори да си слепец или пък скитник...
Сърцето днес се блъска наранено,
за утре изкови му щит – защитник!
Слепецът вижда светлина с мечтата,
бездомникът – във мрака добрина!
Щом любовта е люлка на душата –
Да пази Господ! Тя е без цена.