4.06.2009 г., 20:14 ч.

Без чувства 

  Поезия
519 0 3

„Красотата ще спаси света!”-

е девизът на новото поколение.

Любовта е вече вън от игра.

Критиците не дават второ мнение.

 

Пудриерите изместиха целувките.

Палтата - топлата усмивка.

Сцената е забранена за милувките.

В сърцата няма вече тръпка.

 

Дизайнери разголват телата

да видят ставаш ли за продан.

Какво да прави, пита се душата.

Действай или изгаряш като в огън.

 

От човек превръщаш се в химера -

не живееш, а просто съществуваш.

От обикновена жена - ставаш хетера,

а нещо по-добро бленуваш.

 

А заслужаваш ли да имаш нещо друго,

освен боязън и презрение?

Държиш се във живота с всички грубо,

но чакаш прошка и умиление...

© Лекса Джорджис Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??