Трябва ми още малко време,
да повярвам, че ти си истинска,
без да искам от Бог пояснение
във живота защо ми липсваше...
И с какво заслужих блаженството
да прегръщаш с обич душата ми,
висяла на едно и също въже,
дето вярата съхне в лъжа...
Зная, питам съвсем напразно.
Все за някого има някой.
Едни сами си намират майстора,
други изобщо не го дочакват...
Ти обаче си съдбоносен пример
в тържеството на мойта логика,
че на думи любов не никне,
и без действия няма подвиг.
Затова те обичам умно
и съзнавам какво се случи
па макар, че дори и чудо,
аз заслужено те получих.
И с това - "още малко време'',
на Господ сигурно му е смешно.
Този свят да прости, но с тебе,
ми е кратка дори и вечност...
©тихопат.
Данаил Антонов
25.10.2023
© Данаил Антонов Всички права запазени