4.07.2024 г., 11:31 ч.

Без думи 

  Поезия » Свободен стих
146 1 2

                                                                         на шантавото атмосферно

 

Добре, че те има проклето налягане –

навреме родено, съвсем предвидливо –

да има кого да виним преди лягане

за крачка назад, за изказване сиво!

 

Да има на кой да прехвърлиме мисъл ,

която по принцип - не ни е позната ,

и въпреки всичко  - със гибелен писък

ни е атакувала днеска главата !

 

На кой да стоварим вината за слово,

което по принцип - не ни е присъщо -

и въпреки всичко - със сила сурова

е минало днеска през нашата къща !

 

Да кажем - защо сме постъпили гадно

с човек или с куче , с квартален бездомник ,

за долна постъпка , изказване хладно - 

така че,да кажем : " Не бяхме виновни !"

 

Така че ... Добре , че те има Налягане -

тъй че - без вина да посрещнем дома си ,

да можеме с мир от света да избягаме !

Покой и уют зад вратата да търсим !

 

 

© Момчил Манов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??