16.11.2010 г., 20:33 ч.

Без любов 

  Поезия
516 0 7

            На тези, които нараниха любовта

         ---------------------------------------

 

По малко ще умират, 

всеки ден празен

ще усещат,

в студени тръпки

ще се гърчат, като

единак на пълнолуние

ще вият в самота.

Раби на собственото

его, ще проклинат

съдбата си,

а може би и другите,

за кой ли път пореден

не улучили целта

на отмъщението,

ще се обърне пак

към тях

стрелата на злостта,

и пропуснали да

изцерят с доброто

язвата на свойто

същество.

Поредният урок  

ще си получат,

през болката 

погледнали деня

прекрасен и осъзнат,

уви, пропуснат шанс

в любов да бъдат

преродени.

 

© Гинка Любенова Косева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??