4.02.2010 г., 11:08 ч.

Без мен 

  Поезия » Друга
515 0 3

Без мен светът ще бъде същият.

Ще ви стиска с пръсти тънки.

Ще дърпа пясъка изпод краката ви.

Ще хвърля сол в очите ви.

Ще ви залъгва с писъка на птици,

                            с кратки залези,

                            с нечие: "Обичам те".

 

Без мен ще има облаци,

бездомници, сезони.

Ще има стихове,

любовници, умора.

 

Без мен ще тръгват влакове,

деца ще плачат.

Без мен Земята

пак ще се навърта

около Слънцето.

 

Без мен и теб светът ще бъде същият...

 

                              07.09.2002

                               Петя Ташева

 

© Петя Ташева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??