2.11.2011 г., 19:37 ч.

Без Подслон 

  Поезия » Любовна
510 0 2

Защо опитвам мъката в оковите да скрия

на безграничната безцветна суета,

щом не мога от сърцето тъгата да изтрия

и горчивината в опустялата душа.

В пресъхнали отронени сълзи удавям

спомени и мигове, разпънати на кръст,

а болката отвътре пак ги съживява

и ме заравя бавно в пресъхналата пръст...

Като детски крясък непринуден, беззащитен,

погледът ми пак се взира там, където

времето е спряло в кръговрата безразличен

и бавно, бавно спира ми сърцето...

Като птица без криле, жадна да лети,

душата ми покой след бурята зове,

сгушена в черните студени дни

в ръцете на онзи, за когото иска да умре!

© Тайнствената Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти и аз ! Твоята оценка е много важна за мен.
  • "Защо опитвам мъката в оковите да скрия
    на безграничната безцветна суета..........."
    --------------------------------------------------------
    С това си казала всичко.
    Благодаря за тръпката и за коментара който си оставила при мен, от който честно казано се изчервих...
Предложения
: ??:??