15.10.2015 г., 8:51 ч.

Без посока 

  Поезия » Гражданска
423 0 4

БЕЗ ПОСОКА

Без посока и цел е човека
като птица със хроми крила.
Всеки порив изчезва полека
в непрогледна, студена мъгла.


Всяка жажда за знание гасне,
ако трудно все пак се роди,
а пък бъдното става неясно;
от живот не остават следи.

 

Без посока и цел е човека
като лодка в бурлив океан.
Затова избереш ли пътека,
ти от Бога ще бъдеш избран!
11. 10. 2015 г.
Русе

© Румен Ченков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??