11.04.2014 г., 11:26 ч.

Без сърце 

  Поезия » Философска
548 0 7

 

Съвременната медицина
фантазиите ни надмина!

Със райски газ ме упоиха,
в гръдта ми дупчица пробиха,
през нея сондичка внедриха,
а после, с някакви импулси
го раздробиха на парчета -
и ми извадиха сърцето!

Не си го давах, но нали
започна много да боли.

Оказа се, че безсърдечен,
в действителност съм по-човечен.

Надежди празни не раздавам -
отказвам, без да обещавам!
И всеки знае, без да пита -
на мен не може да разчита!

Тоз, който веднага отказва,
услуга истинска оказва -
отколе тъй си е билò.

А който лесно обещава,
но след това не изпълнява,
той прави не добро, а зло.

© Ангел Чортов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??