6.02.2010 г., 21:44 ч.

Без талант за живот 

  Поезия » Философска
569 0 2

Ходят, бродят и някак безлично

минава денят им белезникаво сив.

А нощта с нищо не е по-различна -

заспива, умира поредният спомен красив...

 

Не могат, не искат и нямат таланта -

животът да тръгне по-инак за тях...

Не пеят, не викат и все на аванта

живеят, копнеят и се черпят със страх...

 

Нечестно събират данък от тези,

различните, дето имат това,

което ги прави по-малко умрели,

дето ги кара да вдигат глава.

 

Страхът е запазена марка на всеки,

изградил куп мечти от картон.

И пада, и става, и иска да свети

построеният малък и тeсeн кашон...

 

 

 

 

© Десислава Танева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??