17.08.2023 г., 9:07 ч.

Без заглавие 

  Поезия
146 1 1

Чаках снощи. Уви !
Разпилях се в мечтания.
Дъжд такъв от звезди
пише в древни предания,
тази нощ ще вали,
измисли си желания.
Свещите запали
и в мъгла от дихания,
ще се срещат съдби,
ще крещят разстояния,
и щастлива почти
в досегашни незнания
ти в ръжта се всели,
в буреносни мълчания,
в засвистели стрели,
в потушени терзания,
в радостта да боли
от внезапни признания..

В смисъла да си ти.
............................
Дъжд такъв от звезди
пише в древни предания,
тази нощ ще вали,
измисли си желания.

© Бисер Бойчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??