11.03.2012 г., 14:50 ч.

Без заглавие 

  Поезия » Друга
554 0 3

Изкривени сенки бягат покрай мене,

виждам уморено слепите лица.

Някъде във неизвестното - в безкрая

бързам да открия своя край във вечността.

Миражите потъват бавно в океана от тъга,

всичко чезне в нищо, смее се денят.

 

А къде останаха цветята, прокълнати от дневните слънца -

те цъфтят под небесата на царуващата лунна тишина.

Там е някъде безкраят, там във тиха дълбина.

Там ще ме прегърне мракът с кадифено-синя топлина.

И тогава ще му подаря, аз зная светлина от моята звезда

...и тогава, знам, ще стана лунната царица на нощта.

 

А когато просто си отивам и залязвам бързо с моята луна,

искам да оставя на небето моята следа-малка падаща звезда.

Тогава знам, че някой ще си пожелае да намери нощен цвят

във дневна сивота.

Така ще видя всичко в черно, ще съм сянка от съня.

Ще потъна в синьото безвремие от някоя мечта...

...ще открия себе си във нищото, във всичко и в мига.


© Десислава Йорданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ами според мен е по-хубаво да наблегнете на по-новите неща.
  • Това съм го писала на 14 години интересно ми беше как ще го оцените)
  • Може да се каже, че в поетично произведение, чийто рими са само на -а и -я, креативният заряд е прекалено малък. Надявам се да обърнете внимание и на пунктуацията и интервалите - такава, каквато е в книгите и учебниците, които сте чела.
Предложения
: ??:??