25.12.2020 г., 17:33 ч.

Без заглавие, но е готино 

  Поезия » Гражданска
243 0 0

Без заглавие, но е готино!

 

 

Просто забравете ме! Това е!

Другото е само суета!

Не искам поп със думи да омае

„тъжната“, „жалееща“ тълпа!

Излишни ще са думите, сълзите!

Аз ще съм в по-добрия свят, нали!?

Но с мене там ще бъдат и мечтите,

останали от земните ми дни!

Със мен ще бъде любовта, която

остана във душата ми сама!

Остана там, дълбоко във сърцето,

и там ще е до края на света!

Обичам ви, но мразя суетата,

не вярвам в лицемерните сълзи!

Аз не вярвам даже на тълпата

дошла да се сбогува с мен! Уви!

Аз знам - когато свърши ритуалът

всеки ще поеме своя път!

За час! За два! И после ще забравят!

Не вярват, че ще трябва да умрат!

Животът е една голяма гара

и всеки чака своя собствен влак

с любов, с усмивка! С обич, с изневяра

но ще го чака пак, и пак, и пак!

08.12.2020 г.

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??