11.02.2023 г., 16:53 ч.

Безбожно 

  Поезия
673 17 13

Остана на баира само църквата,
надвиснала над мрачната безбожност.
А долу в тишината стенат мъртвите,
погребани под прах и невъзможности.

И няма звук. Ни стон. Светът – застинал.
Молитвите – приседнали в гърлата.
Свещеникът и Господ се разминаха
в един-единствен миг на безвъзвратност.

Небето ли пропадна? Или къщите?
Така и не разбраха оцелелите,
които, побелели, се прегръщаха
на гроба на безсмъртната вселена…

Неведомите пътища се пръснаха
под удара на мощните Му пръсти!
И Господ си запази само църквата,
а Дяволът, разплакан се прекръсти!

© Руска Назърова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??