19.06.2009 г., 12:51 ч.

Безброй въпроси, една е любовта 

  Поезия » Любовна
478 0 0

Кои сме ние?
Какво искаме?
Какво чувстваме?
Какво потискаме?
Какво знаем, какво - не?
С какво се лъжем?
Дали сме искрени или пък не?
Какво търсим?
Светлина или тъмнина,
на живота красотата
или само суетата?
Искаме да ни обичат
или да обсебваме безкрай?
Да сме огън и вода или течаща река?
Да сме оазис за другия.
Безброй въпроси и
всеки различен смисъл носи.
Приятелю, щастлив е онзи,
който праща вълшебни послания
от своята за другата сродна душа,
когато я открие някъде в света.

© Петя Ченкина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??